Mi az a folyékony növényi kivonat?
Növényi tinktúra egy koncentrált oldalt, amelyben a gyógynövény kemikáliáit extrakcióval nyerik ki a növényi rostokból. Extraháló oldat lehet, alkohol víz vagy glicerin. Az az optimális kivonat, amely megőrzi a növény aromáját, ízét és annak biológiai aktivitását.
Mi a szerepe az alkoholnak a kivonatban?
Alkohol a legjobb Food-grade (Élelmiszer-minőségű) oldószer, amellyel a természetben előforduló összetevőket ki lehet oldani a gyógynövényekből, melyek vízzel nem oldhatóak.
Alkohol az egyetlen emberi fogyasztásra alkalmas oldószer, amely extrahálja és megőrzi a növényekben található természetes összetevőket, melyek vízzel nem oldhatóak, így például; illóolajok, gyanták, balzsamok és számos alkaloidok. Másodsorban alkohol kiváló természetes tartósítószer, amellyel maximalizálható a kivonatok eltarthatósága. Harmadrészt az alkohol kiváló hordozó anyag, ami elősegíti a növényekben található összetevők felszívódását a véráramba.
Hány százalék alkohol található a kivonatokban?
Az alkohol mennyisége egyes kivonatokban 20-90% arányban változhat, ez attól függ, hogy az adott növény tartalmát mennyire lehet vízzel oldani.