INFORMÁCIÓK

Ha kérdése van, itt megtalálja

Információk

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan rendelhetek a webáruházból?
A webáruházból minden esetben csak regisztráció után lehet vásárolni. A regisztráció ingyenes és mindössze pár percet vesz igénybe. A webáruház felületére cég és magánszemély egyaránt regisztrálhat. A felhasználóknak rendelkezniük kell magyarországi bejelentett lakcímmel, mivel ez a szállítás egyik alapfeltétele.

Mely adatokat kell megadnom a regisztrációnál?
–          Azonosító a hozzá tartozó jelszóval
–          Vezeték, illetve keresztnév
–          E-mail cím
–          Telefonszám
–          Számlázási cím (ir. szám, város, utca)
–          Szállítási cím (ezt csak abban az esetben kell megadni ha eltér a számlázási címtől)

Tipp: Regisztrációkor érdemes feliratkozni hírlevelünkre, mely havi rendszerességgel közli aktuális akcióinkat, új termékeinket.

Hogyan módosíthatom a rendelésemet?
Rendelés módosítására addig van lehetőség, amíg a rendelés visszaigazoló e-mail nem kerül kiküldésre. Ha visszaigazoló e-mail megérkezett, onnantól a rendelés nem módosítható. Ilyen esetekben érdemes az ugyfelszolgalat@herbol.hucímre egy e-mailt küldeni.

Hogyan és mennyi idő alatt kapom meg a rendelt termék(ek)et?
A megrendelt termékeinket futárszolgálattal küldjük. A termékeket a rendelések visszaigazolásától 5 munkanapon belül átadjuk futárszolgálatunknak, akik a rá következő munkanapon leszállítják a rendelésnél megadott címre az árut. A csomagok kiszállítása munkanapokon 10-17 óra között történik.

Figyelem! : Átvételkor a csomag tartalmát minden esetben ellenőrizze!

Mi történik abban az esetben, ha nem vagyok otthon?
Ha futárunk nem talál senkit a rendelésnél megadott címen, akkor a rendelésnél megadott telefonszámon felkeresi Önt. Ha telefonon sem sikerül kapcsolatba lépnie Önnel, akkor a következő munkanapon ismét megkísérli kiszállítani a csomagot.

Hogyan követhetem a rendelésemet?
A kapcsolat menü pontban található elérhetőségeken lehet érdeklődni.

Kinek és hogyan kell fizetnem?
Jelenleg többfajta fizetési mód közül választhat. A fizetés az áru átvételekor a futárnak készpénzben történik (a megrendelt áru értéke és a csomagküldési díj egyben fizetendő!). Amennyiben a rendelés értékét bankkártyával vagy átutalással egyenlítette ki, ez esetben nem kell semmit sem fizetni a futárnak.

Figyelem! : A csomagban található számla helyességét minden esetben ellenőrizze!

Mit tegyek, ha nem tetszik a megrendelt termék?
Természetesen a megrendelés során élhet a 17/1999. számú Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállás jogával. A szerződéstől az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat, azaz visszaküldheti a terméket. Ebben az esetben az Ön által kifizetett összeget legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatérítjük.

Figyelem! : A Kormányrendelet szerint ebben az esetben Ön viseli az elállási jog gyakorlása miatt, az áru visszaszolgáltatásával, illetve esetlegesen az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárral kapcsolatban felmerült költségeket.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a belépési azonosítómat, vagy jelszavamat?
A regisztráció menüsornál talál egy “Elfelejtett jelszó” linket. Klikkeljen rá és a megjelenő mezőbe írja be a regisztráláskor megadott e-mail címet! Amennyiben az szerepel adatbázisunkban, úgy azonnal elküldjük Önnek a belépéshez szükséges adatokat! Amennyiben a regisztrációs e-mail címét is elfelejtette, kérjük, hogy regisztráljon újra!

Adatvédelmi nyilatkozat

A Szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják az alábbi Nyilatkozat feltételeit. A jelen adatvédelmi nyilatkozat folyamatosan elérhető a Szolgáltatás nyitóoldalán.

A Herbol Trade Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban Szolgáltató) tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait.

A nyilvántartott adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. Az adatok kezelését minden esetben az érvényes adatvédelmi törvény előírásainak betartásával végezzük. Önnek, mint természetes személynek jogában áll megismernie, illetve szükség esetén módosítania az általunk Önről nyilvántartott adatokat, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezeket az adatokat ne használjuk fel. Amennyiben olyan kérdése van, amelyre a honlap Adatvédelem fejezetében nem kap választ, kérjük, küldje el az info@herbol.hu címre.

Az adatkezelés célja:
A Szolgáltatással összefüggésben az Üzemeltető által végzett adatkezelések célja:
– a szolgáltatás hatékony nyújtása
– a regisztrált felhasználók azonosítása
– a szolgáltatás használatával kapcsolatban felmerült viták rendezése
– felvilágosítás nyújtása regisztrált felhasználóink részére szolgáltatásaink működésével kapcsolatosan (például technikai jellegű üzenetek, a szolgáltatás módosulásával kapcsolatos információk stb.)
– működési problémák elhárítása

Adatmódosítás, adattörlés:
A szolgáltatás keretén belül a regisztrált felhasználóknak lehetőségük van az általuk megadott adatok módosítására és javítására és törlésére is, amely funkciókat a felhasználói fiókjukba történő bejelentkezés útján érhetnek el.

Felhasználási feltételek

Szerződés hatálya:
Az alábbiakban megfogalmazott Általános Szerződési Feltételek mindazon ajánlatokra illetve értékesítési ügyletekre vonatkoznak, melyek során a Herbol Trade Korlátolt Felelősségű Társaság (1164 Budapest, Meszes u. 7.) továbbiakban Szállító, a Vevők részére a www.herbol.hu weboldalon keresztül elektronikus áruértékesítést végez. Jelen feltételek vonatkoznak továbbá minden, a Szállítóval jövőben megkötött elektronikus kereskedelmi ügyletre is.

Megrendelés:
A honlapon található termékek és azok árai nem minősülnek ajánlattételnek. A Szállító által visszaigazolt árajánlatban szereplő ár kizárólag a megadott időintervallumra és a meghatározott fizetési feltételek teljesülése esetén érvényes. A www.herbol.hu oldalon található termékek árai tájékoztató jellegűek és az ÁFA-t tartalmazzák. Amennyiben a Szállító ajánlatában másként nem nyilatkozik, úgy az adásvétel során a megrendelés időpontjában érvényes, és a Szállító által visszaigazolt árakat kell alkalmazni. Vevő megrendelése akkor lép érvénybe, ha azt elektronikusan visszaigazolják.
A Szállító a www.herbol.hu weboldalon található szállítási feltételekben foglaltak szerint és előzetes egyeztetés után vállalja a forgalmazott termékek helyszínre szállítását. A termékek tárolására vonatkozó előírások be nem tartásáért az átvétel után a Vevő anyagi felelősséggel tartozik, továbbá az ebből eredő káresemények és költségek kizárólag a Vevőt terhelik.
A Vevő a megrendelését minden esetben elektronikus formában, a webes felületen bejelentkezve köteles megadni. A megrendelés hiányos, téves vagy pontatlan megadásáért a felelősség a Vevőt terheli.

Fizetési feltételek:
A Szállító webfelületen történő minden értékesítésről Vevő részére számlát állít ki. A Szállító az általa kiállított számlát a megrendelt termékkel együtt küldi el.
A Szállító a Vevőnek kiküldött számlával kapcsolatos mindennemű reklamációt kizárólag a számla kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban fogad el, jogvesztés terhe mellett. Amennyiben a fenti időn belül reklamáció nem érkezik, úgy a számlában szereplő összeget a Vevő által elismert nem vitatott követelésként tartjuk nyilván. A banki pénzforgalom a kibocsátott számlán feltüntetett bankszámlaszámon történik. A számla teljesülési időpontjának átutalás esetén a Szállító bankszámláján történő jóváírás napja vagy készpénzfizetés esetén a megrendelt áru szállítónak történő átadásának napja. A Szállító a vételárat a mindenkori hatályos számviteli és adó jogszabályoknak megfelelően számlázza.

Fizetési lehetőségek:
1.  Utánvéttel vagy futárszolgálattal történő kiszállítás esetén a megrendelt termék árát és a szállítási költséget utólag, a termék átvételekor kell a Szállítónak megfizetni.
2.  Előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel (ebben az esetben a csomag átvételekor nem kell fizetni már)

Szállítási feltételek:
– A Szállító a vételár, a szállítási költség és az esetleges járulékai teljes kiegyenlítéséig a termékre vonatkozó tulajdonjogát fenntartja.
– A Szállító érdekkörén kívüli, elháríthatatlan külső ok (háború, sztrájk, természeti katasztrófa) -Vis Maior- által okozott akadályoztatás esetén a Szállító jogosult a szállítási határidőket részben megnövelni, vagy a szerződéstől részben, vagy egészben visszalépni a szerződésszegés következményi nélkül.
– A megrendelés teljesítése a gyártók gyáregység kapacitásának függvénye. A Szállító nem vállal felelősséget a gyár kapacitáshiányából származó késedelmes teljesítés miatt. A fenti okból bekövetkezett szállítási késedelem miatti esetleges kötbérigényéről a Vevő visszavonhatatlanul lemond.
– A Vevő az áru átvételekor köteles mennyiségi és minőségi vizsgálatot végezni. Az észlelt mennyiségi illetve minőségi hibáról a helyszínen jegyzőkönyvet kell felvenni. A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a mennyiségi, illetve a minőségi hiba lényegét, az észrevétel módját, idejét. A jegyzőkönyvet a Vevő, a Szállító képviselőjének, illetve a fuvarozónak az aláírásával hitelesítenie kell. A Szállító nem vállal felelősséget azokért a szavatossági hibákért, amelyek a termék átvételekor, annak átvizsgálásakor megállapíthatóak lettek volna, de a hiba feltárása az ellenőrzés hiánya miatt elmaradt, illetve a hibát nem jelentették be haladéktanul a szállítónak.

A szállítás lehetséges módozatai:
–  Magyar Postán keresztül vagy futárszolgálattal
Megrendelésének szállítási költségéről minden esetben a megrendelés visszaigazolásakor tájékoztatjuk Önt. Tájékoztatjuk, hogy egyes termékeinket meghatározott rendelési mennyiség felett ingyenesen tudjuk szállítani az ország egész területén. Amennyiben az Ön megrendelése esetén erre lehetőség van, Ügyfélszolgálatunk a megrendelés visszaigazolásakor erről tájékoztatást ad.

Szállítási díjak:
A szállítási költség módjától függetlenül egységesen bruttó 1800 Ft-ba kerül.

Elállás joga:
Megrendelése során a Vevő élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.
Internetes vásárlások esetén a Vevő a szerződéstől az áru átvételét követő 8, azaz nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a szállító cég, futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Szállító köteles a Vevő által kifizetett termék összegét haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30, azaz harminc napon belül visszatéríteni. Szállító kijelenti, amennyiben az elállás oka nem garanciális-, vagy szavatossági igény, úgy a Vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. A Szállító követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A Szállító jogosult a megrendeléstől és a szállítástól kötelezettség nélkül elállni, amennyiben:
1. a Vevő nem teljesíti az irányában fennálló bármely fizetési kötelezettségét, vagy
2. a Vevőről olyan objektív információ jut a birtokába (pl. végrehajtás foganatosítása, csőd- felszámolási eljárás indítása), amely megkérdőjelezi a fizetőképességét.

Garancia és szavatosság:
Szállító az általa eladott termékekre a hatályos jogszabályoknak megfelelő garanciát, illetve szavatosságot vállal. [151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet] A Szállító szavatosságot vállal azért, hogy az átadott termék a megrendelésben meghatározott feltételeknek megfelel és tudomása szerint rejtett hibája nincs. Ha a Szállító a teljesítéshez fuvarozót vagy futárszolgálatot vesz igénybe, Vevő köteles az áru átvételekor annak sértetlenségét a kézbesítő/fuvarozó előtt ellenőrizni és sérülés észlelése esetén jegyzőkönyvet felvetetni. Utólagos reklamációt az áru fizikai sérüléséről jegyzőkönyv nélkül Szállító nem fogad el. A Vevő felel minden olyan kárért, amely a termék átadásától a vételár kifizetéséig a termék állagában bekövetkezik. Bármilyen kétség, aggály esetén, amely a termék minőségére vonatkozik, a Vevő köteles megakadályozni a termék felhasználást. Amennyiben ez nem történik meg, mindennemű kockázat és felelősség a Vevőt terheli.

Szerzői jogok:
A  Herbol Trade Korlátolt Felelősségű Társaság  weboldala (www.herbol.hu) és annak teljes tartalma szerzői jogvédelem alá tartozik. A weboldalakon megjelenített tartalom egészét, vagy annak részeit kizárólag a  Herbol Trade Korlátolt Felelősségű Társaság  előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen formában felhasználni, kinyomtatni reprodukálni, terjeszteni, tárolni és átruházni. A fent említett weboldal a  Herbol Trade Korlátolt Felelősségű Társaság  előzetes írásbeli engedélye nélkül, bármilyen formában történő felhasználásának díja 10.000.000Ft azaz tízmillió forint. A fent említett weboldal, illetve  tartalmának bármely részletét felhasználva, a felhasználó automatikusan elfogadja a szerződési feltételeket és a felhasználás díját.

Egyéb jogok és kötelezettségek:
A jelen szerződéssel szerzett jogok harmadik személyre csak a Szállító írásos jóváhagyásával ruházhatóak át. A Vevő és a Szállító köteles együttműködni, ennek során minden lényeges körülményről a másik felet haladéktalanul írásban tájékoztatni kell. A Vevő és a Szállító köteles az egymás tevékenységéről szerzett információkat üzleti titokként kezelni. A Vevő és a Szállító az üzleti titok megsértésével okozott kárt köteles a másik félnek megtérítenie. Nem minősül üzleti titoksértésnek a peres eljárás során történő bizonyítás. A Vevő és a Szállító köteles a tisztességtelen üzleti magatartástól a másik féllel szemben tartózkodni. A Vevő nem folytathat olyan üzleti stratégiát, amely a  Herbol Trade Korlátolt Felelősségű Társaság  weboldalán szereplő termékek piaci arculatát, vásárlói értékelését hátrányosan befolyásolhatja. A fentiek megsértésével okozott kárt, illetve a kárelhárításhoz szükséges intézkedések költségét a szerződést szegő fél viseli. A fizetési határidő lejáratát követően a Szállító jogosult a jelen számla ki nem egyenlítéséből eredő követelést nyilvánosságra hozni és e követelést eladásra felkínálni. Amennyiben a felek jogvitáikat tárgyalás útján nem tudják rendezni, a felek közös akarattal hatáskörtől függően a Gödöllő Városi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat. A Szállító jelen Általános Szállítási Feltételeket egyoldalúan módosíthatja. Jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. szabályai az irányadóak.

Kapcsolat:

info@herbol.hu

Tájékoztatjuk, hogy ügyfélszolgálatunk hétköznapokon reggel 7-órától 15-óráig áll rendelkezésre. Továbbá vásárlóink számára E-mailben is segítséget nyújtunk a hét minden napján szakmai és egyéb kérdésekben.

Minőség

A Herbol termékcsaládba tartozó termékek szigorú minőség előírási követelményeknek felelnek meg. Gyártó partnerünk rendelkezik ISO és SGS minősítésekkel, alapanyagai és gyártott kész termékeinek a specifikációi megfelelőek.  A gyártott, és a webáruházban forgalmazott termékek folyamatos szakhatósági ellenőrzéseken helyt álltak.

Ha bármilyen kérdése merülne fel a termékek minőségével kapcsolatosan, akkor kérjük, hogy küldje el észrevételét az info@herbol.hu e-mail címre, ahol kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Nem találta meg a válaszát?

Kapcsolat

Nem voltak kielégítőek a válaszok? Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, akik 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Tovább a kapcsolatokhoz
Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése lenne, nyugodtan vegye fel felünk a kapcsolatot és kollégáink 24 órán belül válaszolnak üzenetére.

Nem olvasható? Kérjen másik szövege! captcha txt

Gépelje be amire keresni szeretne, majd nyomja meg az Enter gombot